De basis van CTC-Amersfoort

Raymond is zijn loopbaan begonnen in 1977 en heeft vanaf die tijd veel kennis verkregen.

Professor Bekker, hoofd van het research laboratorium van Bronswerk in Amersfoort, heeft een belangrijke en stevige fundatie voor Raymond gelegd om verder te kunnen bouwen aan zijn carrière. Het voorbeeld van professor Bekker, om te investeren in de jeugd, is voor Raymond de aanleiding geweest om CTC-Amersfoort op te richten.

Een tweede inspirator voor Raymond is professor Wubbo Ockels.  Wubbo Ockels was de eerste Nederlandse astronaut. Ook Wubbo deelde zijn kennis met de jeugd en de Solarrace is hier een mooi voorbeeld van.

De zon en wind gebruiken als energiebron was voor Wubbo een basis om verder komen.
Raymond heeft zijn kennis met Wubbo mogen delen bij het ontwerpen van het ventilatie-systeem van zijn zeilschip de Ecolution.

Kennis delen is vermenigvuldigen. Raymond leert van de nieuwe generatie en de zienswijze van de jeugd houdt hem scherp.

Op het gebied van kennisoverdracht is Raymond, na het behalen van diverse diploma’s, zelf kennis gaan delen als docent bij het toenmalige Studiecentrum Bijzondere Cursussen in Zwijndrecht. Nu het huidige NCOI . Meerdere jaren heeft hij daar in de avonduren kennis gedeeld met cursisten.

Op de Middelbare Installatie Techniek cursus in Utrecht deelde hij zijn kennis met de “MIT-kop jaar” cursisten.

Met de ervaring van het Studiecentrum en de MIT was de volgende stap naar de TVVL. De TVVL is de Nederlandse Technische Vereniging voor Installaties in Gebouwen.
Als docent voor de  cursus luchtbehandelingstechniek (post HBO)
deelt Raymond zijn kennis tijdens de evaluatielessen en behandelt hij alle vragen van de cursisten ter voorbereiding op het examen.

De TVVL organiseert ook veel inhouse opleidingen waar Raymond ook vaak te zien is als docent.

Kennis delen is belangrijk maar wat misschien nóg belangrijker is de vraag of de informatie goed overgebracht en begrepen is. Dit wordt na iedere bijeenkomst geëvalueerd en beoordeeld. Deze beoordeling is voor Raymond dé graadmeter met betrekking tot zijn kennisoverdracht.